EAGLE Central Forums
Where the EAGLE community meets. Sponsored by Stratford Digital.

Home » CadSoft Support Forums » eagle.support.eng » Non electrical Parts not showing up in bom
Non electrical Parts not showing up in bom [message #169939] Tue, 07 March 2017 22:24 Go to next message
Richard Weinberg
Messages: 2
Registered: March 2017
Junior Member
I have some mechanical parts that I would like to appear in the BOM. The parts have values and names! but no footprint.  They refuse to show up in BOM.  Any ideas?

--
To view any images and attachments in this post, visit:
https://www.element14.com/community/message/217799
Re: Non electrical Parts not showing up in bom [message #169941 is a reply to message #169939] Wed, 08 March 2017 02:36 Go to previous messageGo to next message
warrenbrayshaw
Messages: 1750
Registered: January 2010
Location: New Zealand
Senior Member
Some more information about how you are soliciting the BOM would help as originally getting a BOM was done from a ULP but later you can get to the improved ulp via File > Export > BOM

You could post you mechanical library so that someone could attempt to emulate your issue.

Warren
Re: Non electrical Parts not showing up in bom [message #169975 is a reply to message #169939] Thu, 09 March 2017 13:20 Go to previous messageGo to next message
Hans Sorgatz
Messages: 21
Registered: June 2014
Junior Member
hallo Richard

you have or to create a MEC.lbr
From Controlpanel you can drag the packages in this new LBR.
...create a "DEVICE" named on example MEC_TYP_A
-create Symbol MEC_A
-in "SYMBOL" you can Text: >Name and >Value
-add this Symbol in the Device
-New Package:
     - "NEW" your mechanical Package
     - "NEW" next....

a good idea is to give every Deviceset  Attributes ( o.e. "Information")
ready... i hope..
...in BOM you see
MEC1
MEC2
...
my version is 6.6

Hans

--
To view any images and attachments in this post, visit:
https://www.element14.com/community/message/217961
Re: Non electrical Parts not showing up in bom [message #169976 is a reply to message #169975] Thu, 09 March 2017 13:27 Go to previous message
Richard Weinberg
Messages: 2
Registered: March 2017
Junior Member
This worked.  Thank you.

--
To view any images and attachments in this post, visit:
https://www.element14.com/community/message/217926
Previous Topic: Extract Gerber files for a 6 Layer PCB
Next Topic: signal line connected to a ground
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Jun 22 16:36:28 GMT 2017