EAGLE Central Forums
Where the EAGLE community meets. Sponsored by Stratford Digital.

Home » CadSoft Support Forums » eagle.support.eng » EAGLE v8.0 causes icons to revert to classic style when subsequently opening v7.7
EAGLE v8.0 causes icons to revert to classic style when subsequently opening v7.7 [message #168897] Tue, 24 January 2017 15:43 Go to next message
rachaelp
Messages: 551
Registered: March 2015
Location: UK
Senior Member
Hello,

I've been playing about with v8.0 over the last week but today went back to v7.7 and was presented with a UI that had strange icons I didn't recognise!

Upon checking the settings I found the "Classic icon style" checkbox was ticked. I presume this is because v8.0 no longer has this so removed the setting from the EAGLE config file causing it to default on in v7. Now for some this might be seen as a pro for v8 as they don't like the new style icons but I do and I don't want to have to keep changing the setting back and restarting every time I switch from v8.0 to v7.7. Could you please fix this for the next release?

It begs the question, are there any other settings which are accidentally being altered which might be more subtle and not so easily spotted?

Can you please make sure that v8 preserves the integrity and backwards compatibility of the config files?

Many thanks,

Rachael
Re: EAGLE v8.0 causes icons to revert to classic style when subsequently opening v7.7 [message #168908 is a reply to message #168897] Tue, 24 January 2017 17:16 Go to previous messageGo to next message
James Morrison
Messages: 1129
Registered: November 2004
Senior Member

rachaelp wrote on Tue, 24 January 2017 15:43
Hello,

I've been playing about with v8.0 over the last week but today went back to v7.7 and was presented with a UI that had strange icons I didn't recognise!

Upon checking the settings I found the "Classic icon style" checkbox was ticked. I presume this is because v8.0 no longer has this so removed the setting from the EAGLE config file causing it to default on in v7. Now for some this might be seen as a pro for v8 as they don't like the new style icons but I do and I don't want to have to keep changing the setting back and restarting every time I switch from v8.0 to v7.7. Could you please fix this for the next release?

It begs the question, are there any other settings which are accidentally being altered which might be more subtle and not so easily spotted?

Can you please make sure that v8 preserves the integrity and backwards compatibility of the config files?

Many thanks,

Rachael


It sounds like Autodesk didn't fix the problem that has plagued all major EAGLE upgrades--overwriting the .eaglerc file. Is it really that hard to create .eagle8rc and use .eagle8rc for V8 so that new installations don't trounce over the file?

When you install a brand new version (v7 -> v8) EAGLE should be smart enough to create the new version of the file and import all the settings from the older version that can be carried forward (perhaps after asking the user if they'd like to do this).

With all the other files each user should keep those separate (libraries, custom ULP's, etc) so that upgrading won't effect them. But we have no control over the .eaglerc file and that screws things up every time. Yes, there is a command line option to use a new version but that is going to be missed by 99% of the people. If EAGLE would just use a config file with the major version in the filename and the problem is solved.

Cheers,

James.


James Morrison ~~~ Stratford Digital
http://www.stratforddigital.ca
Re: EAGLE v8.0 causes icons to revert to classic style when subsequently opening v7.7 [message #168916 is a reply to message #168897] Tue, 24 January 2017 20:35 Go to previous messageGo to next message
Jorge Garcia
Messages: 1291
Registered: April 2010
Senior Member
On 1/24/2017 10:43 AM, Rachael wrote:
> Hello,
>
> I've been playing about with v8.0 over the last week but today went back to
> v7.7 and was presented with a UI that had strange icons I didn't
> recognise!
>
> Upon checking the settings I found the "Classic icon style" checkbox was
> ticked. I presume this is because v8.0 no longer has this so removed the
> setting from the EAGLE config file causing it to default on in v7. Now for
> some this might be seen as a pro for v8 as they don't like the new style
> icons but I do and I don't want to have to keep changing the setting back
> and restarting every time I switch from v8.0 to v7.7. Could you please fix
> this for the next release?
>
> It begs the question, are there any other settings which are accidentally
> being altered which might be more subtle and not so easily spotted?
> Can you please make sure that v8 preserves the integrity and backwards
> compatibility of the config files?
>
> Many thanks,
>
> Rachael

Hi Rachael,

Cross pollination of eaglerc files is actually a problem across all
versions of EAGLE it's not new to Autodesk EAGLE. Under certain
circumstances two versions of EAGLE may be writing to the same eaglerc
file and clobber each other's changes.

The recommended solution for now is start eagle using a batch
script(Windows, use the Mac equivalent in your case) using the -U option
to specify the location of the configuration file. That's how I have
multiple versions of EAGLE installed on my machine without the eaglerc
files mixing.

Some people never get bit by this, other get bit every release.

Here's the text from on of my batch files:
"C:\EAGLE-7.3.2\bin\eagle.exe" -U"C:\Users\Jorge\Documents\eaglerc732.usr"

Just adjust the paths for your Mac and it should work. This is a long
standing issue that will hopefully be addressed soon.

Best Regards,
Jorge Garcia
Re: EAGLE v8.0 causes icons to revert to classic style when subsequently opening v7.7 [message #168917 is a reply to message #168908] Tue, 24 January 2017 20:37 Go to previous message
Jorge Garcia
Messages: 1291
Registered: April 2010
Senior Member
> With all the other files each user should keep those separate (libraries,
> custom ULP's, etc) so that upgrading won't effect them. But we have no
> control over the .eaglerc file and that screws things up every time. Yes,
> there is a command line option to use a new version but that is going to be
> missed by 99% of the people. If EAGLE would just use a config file with
> the major version in the filename and the problem is solved.
>
> Cheers,
>
> James.
>

Hi James,

You beat me to it. I'll put in a request with a variant of your
recommended solution so that this can be implemented soon.

It's been too long for such a small issue that could be easily rectified.

Best Regards,
Jorge Garcia
Previous Topic: About mosfet selection
Next Topic: import altium files into eagle
Goto Forum:
  


Current Time: Sun May 28 08:35:11 GMT 2017