EAGLE Central Forums
Where the EAGLE community meets. Sponsored by Stratford Digital.

Home » CadSoft Support Forums » eagle.suggest.eng » Layer Abuse - how bad is this?
Layer Abuse - how bad is this? [message #166411] Fri, 29 July 2016 01:26 Go to next message
Ken Tyler
Messages: 4
Registered: July 2016
Junior Member
Just made a component, an 8 way connector with 16 (8 pairs of) pins, Phoenix 1875483.

Only 8 pins in the device but 16 pads in the package, there's no way to connect 2 pads to 1 pin.

My solution is to connect pins 1 to 8 to pads 1 to 8, join pairs of pads in the pad layer and ignore
unconnected pins 9 to 16.

(I could have 16 schematic pins and join them there but that's seems a bit untidy)

I routed the board, a mix of hand and auto, a DRCĀ  showed no problems.

Running a DRC on the board with just my manual routing gives 8 layer abuse errors
pointing to my 8 pad layer connections.

How do I fix this or do I not worry about it and just approve them?

--
To view any images and attachments in this post, visit:
https://www.element14.com/community/message/202637
Re: Layer Abuse - how bad is this? [message #166412 is a reply to message #166411] Fri, 29 July 2016 03:43 Go to previous messageGo to next message
warrenbrayshaw
Messages: 1768
Registered: January 2010
Location: New Zealand
Senior Member
Ken Tyler wrote on Fri, 29 July 2016 13:26
Just made a component, an 8 way connector with 16 (8 pairs of) pins, Phoenix 1875483.

Only 8 pins in the device but 16 pads in the package, there's no way to connect 2 pads to 1 pin.



Wrong!

When you connect the pins to pads in the 'Device Editor > Connect' you use the connect button to connect the pin to a pad but then use the 'Append' button to connect a second pad to the pin.
In that way you can have one pin connected to many pads. After that, set whether one or both of those pads need to be connected on the board,by clicking the little icon between the pin and Pad columns in the connect window. A hover shows 'all' or 'any'.

HTH
Warren

Re: Layer Abuse - how bad is this? [message #166413 is a reply to message #166412] Fri, 29 July 2016 04:20 Go to previous message
Ken Tyler
Messages: 4
Registered: July 2016
Junior Member
OK. Done.

No DRC errors now.

Thanks.

--
To view any images and attachments in this post, visit:
https://www.element14.com/community/message/202638
Previous Topic: Alternative symbols for easy rotation
Next Topic: How make appear only GND on layout ?
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Oct 18 12:51:37 GMT 2017