EAGLE Central Forums
Where the EAGLE community meets. Sponsored by Stratford Digital.

Home » CadSoft Support Forums » eagle.betatest » inconsistency errors after upgrading to 6.4.1/2 from 6.4
inconsistency errors after upgrading to 6.4.1/2 from 6.4 [message #151009] Tue, 21 May 2013 14:04 Go to next message
Lorenz
Messages: 639
Registered: December 2006
Senior Member
Hi,

I have trouble with a sch/brd pair that after fixing some update
errors/warnings loaded ok in 6.4.

After upgrading to 6.4.1/2 I get several of the following errors.

Part C203 has inconsistent packages in schematic and board (ES-8-3,8@2
from DISCRETE.lbr / ES-8-3,8@3 from DISCRETE.lbr)
Part C217 has inconsistent packages in schematic and board (ES-8-3,8
from DISCRETE@13.lbr / ES-8-3,8@2 from DISCRETE.lbr)
Part P4 has inconsistent packages in schematic and board (SDX01D4 from
SENSOR.lbr / SDX01D4 from SENSOR.lbr)

Is that a bug in 6.4.1/2, or a new verification step?

Any hints how to fix that?

(Win7/64 pro SR1)
--

TIA Lorenz
Re: inconsistency errors after upgrading to 6.4.1/2 from 6.4 [message #151020 is a reply to message #151009] Wed, 22 May 2013 11:20 Go to previous messageGo to next message
A. Zaffran
Messages: 2532
Registered: November 2008
Senior Member
Am 21.05.2013 16:16, schrieb Lorenz:
> Hi,
>
> I have trouble with a sch/brd pair that after fixing some update
> errors/warnings loaded ok in 6.4.
>
> After upgrading to 6.4.1/2 I get several of the following errors.
>
> Part C203 has inconsistent packages in schematic and board (ES-8-3,8@2
> from DISCRETE.lbr / ES-8-3,8@3 from DISCRETE.lbr)
> Part C217 has inconsistent packages in schematic and board (ES-8-3,8
> from DISCRETE@13.lbr / ES-8-3,8@2 from DISCRETE.lbr)
> Part P4 has inconsistent packages in schematic and board (SDX01D4 from
> SENSOR.lbr / SDX01D4 from SENSOR.lbr)
>
> Is that a bug in 6.4.1/2, or a new verification step?
>
> Any hints how to fix that?
>
> (Win7/64 pro SR1)

Please send me this sch/brd and the lbrs as zip-file.


***
Um das Original zu lesen, und auch zuverlässig angehängte Dateien
bereitstellen zu können, benutzen Sie news.cadsoft.de und einen
funktionierenden News-Reader wie Thunderbird!
***

Mit freundlichen Grüßen / Best regards

Alfred Zaffran
--
______________________________________________________________
Alfred Zaffran Support
CadSoft Computer GmbH Hotline: 08635-698930
Pleidolfweg 15 FAX: 08635-698940
84568 Pleiskirchen eMail: <alf@cadsoft.de>
Web: <www.cadsoft.de>
Registergericht: Amtsgericht Traunstein HRB 5573
Geschäftsführer: Thomas Liratsch
______________________________________________________________
*EAGLE V6.4 availabe now!*
Re: inconsistency errors after upgrading to 6.4.1/2 from 6.4 [message #156298 is a reply to message #151020] Mon, 14 July 2014 13:32 Go to previous message
Vlad Conut
Messages: 1
Registered: July 2014
Junior Member
Hey,
i had a similar problem after updating to 6.5 and i managed to solve it
like this:
open the library file locate the package of the device you have problems
with and copy between the <package></package> tags should looks
something like
{code:modifiedtitle=true|jivemacro_uid=_14053444534973817|class=jive_text_m acro
jive_macro_code _jivemacro_uid_14053444534973817}
<package name="TSSOP24">

<description>&lt;b&gt;24-Lead Thin Shrink Small Outline Package
TSSOP&lt;/b&gt; (RU-24)&lt;p&gt;

Source:
http://www.analog.com/UploadedFiles/Data_Sheets/39677768AD7714_c.pdf</description>

...

</package>
{code}

now open the .brd file locate the same package delete it, and paste the
contents from the library file.

you can open the lbr and the brd files with every text editor (i
recommend notepad++). I'm not sure if it matters but i did this with
eagle closed, after opening the project again the board and schematic
were consistent

Hope this will help someone,
Vlad

--
To view any images and attachments in this post, visit:
http://www.element14.com/community/message/120283
Previous Topic: Hierarchy: Top-Down and Bottom-Up
Next Topic: 6.91.2 autorouter ...
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Apr 23 21:42:31 GMT 2017