EAGLE Central Forums
Where the EAGLE community meets. Sponsored by Stratford Digital.

Home » CadSoft Support Forums » eagle.support.eng » Don`t Remember the Eagle Grid setting
Don`t Remember the Eagle Grid setting [message #171284] Sat, 12 August 2017 19:10 Go to next message
Dhiraj Gehlot
Messages: 1
Registered: August 2017
Junior Member
Hello Everyone,

I am using eagle 7.6.0. My friend made a schematic and board layout of a PCB. He send me the files for editing.
He used some grid setting which he don`t remember.
If I open the file to edit the schematic with my default grid setting, the net are not snapping to the pin terminals of the components.
Is there any way to open the file with grid settings with which the file was saved?
Or Is there any other reason for which I am unable to snap the pin terminals of the components?

Best regards,
Dhiraj

--
To view any images and attachments in this post, visit:
https://www.element14.com/community/message/227100
Re: Don`t Remember the Eagle Grid setting [message #171286 is a reply to message #171284] Sun, 13 August 2017 01:21 Go to previous messageGo to next message
Paul Romanyszyn
Messages: 857
Registered: December 2004
Senior Member
The schematic and pins on the symbols should be 0.1".
I could see some one setting the grid to 0.05" or 0.01".

Use the info on the parts and nets in the schematic and see what the
coordinates are. You should be able to figure out the grid that was used.
Paul R

On 08/12/2017 03:10 PM, Dhiraj Gehlot wrote:
> Hello Everyone,
>
> I am using eagle 7.6.0. My friend made a schematic and board layout of a PCB. He send me the files for editing.
> He used some grid setting which he don`t remember.
> If I open the file to edit the schematic with my default grid setting, the net are not snapping to the pin terminals of the components.
> Is there any way to open the file with grid settings with which the file was saved?
> Or Is there any other reason for which I am unable to snap the pin terminals of the components?
>
> Best regards,
> Dhiraj
>
> --
> To view any images and attachments in this post, visit:
> https://www.element14.com/community/message/227100
>
Re: Don`t Remember the Eagle Grid setting [message #171287 is a reply to message #171284] Sun, 13 August 2017 06:45 Go to previous message
Joern Paschedag
Messages: 1451
Registered: August 2008
Senior Member
Am 12.08.2017 um 21:10 schrieb Dhiraj Gehlot:
> Hello Everyone,
>
> I am using eagle 7.6.0. My friend made a schematic and board layout of a PCB. He send me the files for editing.
> He used some grid setting which he don`t remember.
> If I open the file to edit the schematic with my default grid setting, the net are not snapping to the pin terminals of the components.
> Is there any way to open the file with grid settings with which the file was saved?
> Or Is there any other reason for which I am unable to snap the pin terminals of the components?
>
> Best regards,
> Dhiraj
>
> --
> To view any images and attachments in this post, visit:
> https://www.element14.com/community/message/227100
>

"If I open the file to edit the schematic with my default grid setting,
the net are not snapping to the pin terminals of the components".

In this case I assume the connections had never been really made. If one
opens a *.sch the connections are done and they do not snap to the devices.
Standard Grid in *.sch is 0,1" and is actually the only grid size
because the devices are made in this size. Check if the origins of
devices are on grid. If they are then only the nets may have been drawn
false. If the origins are not on grid then the whole drawing could have
been shoved off grid.
One then can use the ulp "snap-on-grid" but try that on a copy of the
schematics.


--
Mit freundlichen Grüßen / With best regards

Joern Paschedag
Previous Topic: Which file contains user settings for EAGLE?
Next Topic: Ratsnets desition make based on different layer
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Aug 24 01:03:58 GMT 2017